Receptbeskrivning

Jordnötskyckling med salt chiligurka

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Jordnötskyckling med salt chiligurka 25st

500g kyckling filé
2msk ketjap manis
2msk japansk soja
2msk sesamolja
1 1/2dl hackade salta jordnötter

1st gurka
2msk salt
1tsk chiliflakes
2dl risvinäger

En till två dagar innan festen:
Sätt ugnen på 225°, skär kycklingen i ca 2cm stora tärningar. Lägg i en skål och blanda med ketjap manis, soja och sesamolja. Låt stå i 30min.

Lägg kycklingbitarna på en bakpappersklädd plåt. Strö över jordnötterna och blanda runt. Ställ in i mitten av ugnen 6-8min. Låt svalna. Förvara övertäckt i kyl.

Dela gurkan på längden i 4 långa bitar. Kärna ur och skär i ca 2cm stora tärningar. Lägg i en bunke och blanda med salt. Låt stå en timme i rumsvärme.

Skölj gurkan väl i ett durkslag. Blanda med chiliflakes. Lägg i en burk och häll på risvinäger så det täcker. Låt stå i kylen minst 1 dygn.

En timme före servering:
Sätter du på ugnen på 125°, lägg kycklingen i en ugnssäker form. Ställ in i mitten av ugnen och värm ca 10 min. Trä kyckling och chiligurka på cocktailpinnar. Lägg upp på fat.

Visningar: 377
Inlagt 2015-04-21 18:13:52