Receptbeskrivning

Chokladbomber (bakelser)

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Chokladbakelser med god och krämig mjölkchokladfyllning.
Ca 12 st

Botten
100g smör
2st ägg
3dl strösocker
1 ½dl vetemjöl
4msk kakao
1 ½tsk vaniljsocker
2tsk bakpulver

Fyllning
200g mjölkchoklad
1dl vispgrädde
½tsk mald kardemumma
25g smör

Garnering
100g mörk choklad
3dl vispad grädde


Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker i en bunke. Rör ner det smälta smöret.

Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner det i äggblandningen och rör ihop till en smet.

Häll smeten i en form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna helt innan du tar ut den ur formen. Ställ in kakan i frysen i ca 45 min så blir det lättare att skära i den.

Fyllning: Hacka chokladen. Koka upp grädde och kardemumma. Dra kastrullen från värmen och tillsätt chokladen och smöret. Rör om ordentligt tills allt har smält och låt blandningen svalna. Låt smeten tjockna i kylskåp i ca 1 tim.

Smält mörk choklad över vattenbad och spritsa ut blommor på ett bakplåtspapper. Låt dem stelna i kylskåpet.

Stansa ut runda kakor från chokladkakan med ett glas. Bred fyllningen på hälften av kakorna och lägg en kaka ovanpå.

Spritsa en klick grädde på bakelsen och garnera med en chokladblomma. Förvara bakelserna i kylen fram till servering.

Visningar: 443
Inlagt 2015-04-22 05:35:18