Receptbeskrivning
Irländsk Äpplekaka
Ingredienser
för
110 g smör
150 g farinsocker
2 st ägg
210 g mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 krm salt
300 g äpple/1påse 10kronors äpplen
150 g farinsocker
2 st ägg
210 g mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 krm salt
300 g äpple/1påse 10kronors äpplen
Beskrivning
Sätt ugnen på 180 grader,
ta en ca 20 cm kakform med löstagbar botten.Â
Vispa smör och socker i en stor skål tills det blandats.
Tillsätt äggen, ett i taget, blanda tills det är en smet.Â
Vänd ner mjöl, bakpulver, salt och kanel tills du har en tjock kaksmet.Â
skala och hacka äpplen i kuber..
Rör ner äpple och häll smeten i kakformen. Smeten blir tjock, sÃ¥ använd en slickepott för att sprida ut den.Â
Crumble;
50g vaniljsocker
50g vetemjöl
50g socker
Med hjälp av en visp, blanda ingredienserna till crumbletoppning tills du har grova smulor. Du kan även göra detta för hand i en skÃ¥l.Â
Strö toppningen pÃ¥ smeten.Â
Baka i ugnen i 40-45 minuter eller tills den är klar (testa med en provsticka, den ska vara torr).Â
ta en ca 20 cm kakform med löstagbar botten.Â
Vispa smör och socker i en stor skål tills det blandats.
Tillsätt äggen, ett i taget, blanda tills det är en smet.Â
Vänd ner mjöl, bakpulver, salt och kanel tills du har en tjock kaksmet.Â
skala och hacka äpplen i kuber..
Rör ner äpple och häll smeten i kakformen. Smeten blir tjock, sÃ¥ använd en slickepott för att sprida ut den.Â
Crumble;
50g vaniljsocker
50g vetemjöl
50g socker
Med hjälp av en visp, blanda ingredienserna till crumbletoppning tills du har grova smulor. Du kan även göra detta för hand i en skÃ¥l.Â
Strö toppningen pÃ¥ smeten.Â
Baka i ugnen i 40-45 minuter eller tills den är klar (testa med en provsticka, den ska vara torr).Â
Visningar: 114
Inlagt 2015-05-01 09:11:34






60 min.jpg)