Receptbeskrivning

Bangbangkyckling

Ingredienser för
600 g kall kokt kyckling
2 msk ljus kinesisk soja
2 msk chinkiangvinäger
2 msk strösocker
6 msk kinesisk sesampasta
2 msk chiu chow chili oil olja med sediment
2 msk sesamolja
1 tsk rostad sichuanpeppar
salt
--- topping
8 st salladslökar vita delen
3 msk rostade sesamfrön
sichuanpeppar rostad och mortlad
sesamolja
gurkstrimlor
200 g kokta risnudlar


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
1. Skär salladslöken i tunna strimlor och lägg i en skål iskallt vatten.

2. Koka upp vatten, stäng av värmen och lägg ner nudlarna. Låt dem ligga tills de blir klara, tiden beror på nudlarnas kvalitet, tjocklek och färskhet: cirka 3-15 minuter. Smaka om de är färdiga. Låt de färdiga nudlarna ligga i kallt vatten tills det är dags att lägga upp.

3. Blanda soja, vinäger, socker och lite salt och rör tills socker och salt lösts upp. Vispa ner sesampastan, lite i taget till en len dressing. Skär den sig och blir gryning så häll på lite kallt vatten och vispa. Det kan man även behöva om den blir för tjock. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl.

4. Riv kycklingen i strimlor eller skär den tunt (ca 3 mm). Lägg upp salladslöken på ett fat, toppa med kyckling och dressingen och strö över sesamfrön.

5. Om dressingen får stå ett tag före servering gör det inget, men oljan kan separera från sesampastan. Vispa då upp den med lite kallt vatten så går den ihop igen.

6. Vid servering. Lägg nudlarna på ett fat och arrangera gurkstrimlorna ovanpå. Lägg kycklingen i en hög på allt och slå över rikligt med dressing.

7. Toppa med den avrunna salladslöken, strössla över sesamfrön och Sichuanpeppar och ringla över lite sesamolja.

Visningar: 317
Inlagt 2015-05-03 16:47:51