Receptbeskrivning
Lakritskola med citron
Ingredienser
för
Beskrivning
Ca 40 st
100 g smör
1,5 dl strösocker
1,5 dl ljus sirap
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
10 Turkisk pepparkarameller,
krossade till pulver
1 citron, rivet skal
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda smör, socker, sirap och
kakao i en tjockbottnad kastrull.
Koka upp och låt det sjuda
tills temperaturen på smeten
är 125 grader. Har du ingen termometer
kan du göra ett kulprov
2. Ta bort kastrullen från värmen och
tillsätt vaniljsocker och lakritspulver
under omrörning.
3. Häll upp kolasmeten i en form
ca 20 x 20 cm, oljad eller
klädd med bakplåtspapper.
4. Innan smeten har stelnat,
riv över citronskal.
5. LÃ¥t den stelna och klipp eller
skär i bitar. Lägg ev in kolan i
cellofan eller smörpapper.
100 g smör
1,5 dl strösocker
1,5 dl ljus sirap
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
10 Turkisk pepparkarameller,
krossade till pulver
1 citron, rivet skal
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda smör, socker, sirap och
kakao i en tjockbottnad kastrull.
Koka upp och låt det sjuda
tills temperaturen på smeten
är 125 grader. Har du ingen termometer
kan du göra ett kulprov
2. Ta bort kastrullen från värmen och
tillsätt vaniljsocker och lakritspulver
under omrörning.
3. Häll upp kolasmeten i en form
ca 20 x 20 cm, oljad eller
klädd med bakplåtspapper.
4. Innan smeten har stelnat,
riv över citronskal.
5. LÃ¥t den stelna och klipp eller
skär i bitar. Lägg ev in kolan i
cellofan eller smörpapper.
Visningar: 103
Inlagt 2015-05-04 18:09:03






0 min