Receptbeskrivning
Amerikansk cookie med choklad o kola
Ingredienser
för
Beskrivning
Amerikansk cookie med choklad o kola 12-14 bitar
200g mörk choklad (spara 4 bitar till garnering)
100g dumle kola
175g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl farinsocker
1st ägg
1 ½ tsk bikarbonat
2tsk vaniljsocker
1krm salt
1dl havregryn
3 ¾ dl vetemjöl
Garnering:
4 bitar choklad, grovhackad
florsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt och skär Dumlekolan i bitar.
Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg.
Blanda ner choklad och Dumlekola. Rör ihop allt till en smulig deg.
Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter. Strö över lite grovhackad choklad.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 34–38 min. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker före servering. Ät kakan som den är eller servera med vispad grädde eller vaniljglass.
200g mörk choklad (spara 4 bitar till garnering)
100g dumle kola
175g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl farinsocker
1st ägg
1 ½ tsk bikarbonat
2tsk vaniljsocker
1krm salt
1dl havregryn
3 ¾ dl vetemjöl
Garnering:
4 bitar choklad, grovhackad
florsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt och skär Dumlekolan i bitar.
Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg.
Blanda ner choklad och Dumlekola. Rör ihop allt till en smulig deg.
Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter. Strö över lite grovhackad choklad.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 34–38 min. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker före servering. Ät kakan som den är eller servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Visningar: 245
Inlagt 2015-05-04 18:17:45






30 min