Receptbeskrivning

Philadelphiabullar med kanel

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Ca 40 bitar
Börja med fyllningen för den ska
klickas ut på en tallrik och hinna
frysa till bitar.

Fyllning
75 g smör, rumsvarmt
100 g Phlladelphiaost
1,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk kanel
Deg
25 g jäst
3 dl mjölk, ljummen
75 g smör, rumsvarmt
0,5 dl strösocker
1 nypa salt
7-8 dl vetemjöl

Garnering
ägg
pärlsocker
1. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna i en
skål. Klicka ut ca 40 lika stora högar på en tallrik eller skärbräda. Ställ den i frysen i 1-2 timmar så att bitarna blir frysta.
2. Deg: Smula nerjästen i en bunke och
lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, strösocker, salt och vetemjöl, lite i taget.
Rör ihop allt till en lite kladdig deg.
Strö lite mjöl över ytan och låt den
jäsa under bakduk i ca 40 min.
3. Tryck ut degen med mjölade händer i en långpanna, ca 29 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt degen jäsa under
bakduk i ca 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader.
4. Tryck ca 40 hål i degen med pekfingret.
5. Tryck ner en bit fryst smörfyllning i varje hål.
6. Pensla degen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
7. Grädda bullen mitt i ugnen i 20-25 min.
LÃ¥t den svalna i formen.
Skär bullen i rutor med en vass kniv.

Visningar: 265
Inlagt 2015-05-04 18:26:21