Receptbeskrivning
Nutellabollar
Ingredienser
för
Beskrivning
200 g Smör, rumsvarmt
2 dl Strösocker
1.5 dl Vispgrädde
2 tsk Vaniljsocker
2.5 msk Kakao
6 msk Oboypulver
1 dl Nutella
1 nypa Salt
13-15 dl Havregryn - efter behov så klart
Pärlsocker/Kokos/Strössel
Gör så här:
Vispa smör och socker fluffigt med elvisp.
Häll i grädden och vispa på hög hastighet
tills du har en fluffig och ljus smet, ca 2
minuter.
Tillsätt vaniljsocker, kakao, obóypulver,
salt och nutella.
Vispa ihop till en jämn smet.
Tillsätt till sist havregryn och vispa på
medelhög hastighet med elvispen.
Meningen är att havregrynet ska krossas
med elvispens hjälp.
Ställ sedan smeten i kylskåpet i minst 30
minuter.
Rulla till bollar och rulla sedan i t.ex.
pärlsocker.
Förvara dina Nutellabollar i en tätslutande
burk i kylskåpet.
Går även utmärkt att frysa.
2 dl Strösocker
1.5 dl Vispgrädde
2 tsk Vaniljsocker
2.5 msk Kakao
6 msk Oboypulver
1 dl Nutella
1 nypa Salt
13-15 dl Havregryn - efter behov så klart
Pärlsocker/Kokos/Strössel
Gör så här:
Vispa smör och socker fluffigt med elvisp.
Häll i grädden och vispa på hög hastighet
tills du har en fluffig och ljus smet, ca 2
minuter.
Tillsätt vaniljsocker, kakao, obóypulver,
salt och nutella.
Vispa ihop till en jämn smet.
Tillsätt till sist havregryn och vispa på
medelhög hastighet med elvispen.
Meningen är att havregrynet ska krossas
med elvispens hjälp.
Ställ sedan smeten i kylskåpet i minst 30
minuter.
Rulla till bollar och rulla sedan i t.ex.
pärlsocker.
Förvara dina Nutellabollar i en tätslutande
burk i kylskåpet.
Går även utmärkt att frysa.
Visningar: 265
Inlagt 2015-05-04 18:37:50






30 min