Receptbeskrivning
Fläskfilé i krämig dragon- och senapssås
Ingredienser
för
700 g fläskfile
1 msk smör till stekning
salt och peppar
600 g potatis
2 st morätter
1 st rödlök
1 st palsternackor
3 msk olivolja
5 st vitlök i klyftor
3 dl grädde
1 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
1 tsk dragon
1 tsk honung
5 st citrondroppar av citron
1 msk smör till stekning
salt och peppar
600 g potatis
2 st morätter
1 st rödlök
1 st palsternackor
3 msk olivolja
5 st vitlök i klyftor
3 dl grädde
1 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
1 tsk dragon
1 tsk honung
5 st citrondroppar av citron
Beskrivning
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär potatis och lök i klyftor, palsternacka och morot i långa, knubbiga stavar. Tryck till vitlöksklyftorna med sidan på kniven. Lägg alla rotfrukterna i en baklåtsklädd långpanna, ringla över oljan samt salta och peppra.
Baka i ugnen i 35 minuter.
Putsa fläskfilén och skär i ca 2,5 cm tjocka skivor. Salta, peppra och bryn snabbt i olja och smör. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.
Vispa ur pannan med grädde och kalvfond. Tillsätt dragon och dijonsenap och låt koka ihop under några minuter. Smaka av med citronsaft, honung, salt och peppar.
Lägg tillbaka fläskfilén och ev köttsaft i pannan med såsen och låt koka med i ca 3 minuter.
Servera fläskfilén i sin sås och servera med de rostade rotfrukterna.
Visningar: 497
Inlagt 2015-05-06 07:22:07

