Receptbeskrivning
Senapsdoftande kasslergratäng (m.e.)
Ingredienser
för
1 st purjolök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or)
1 st gul lök(ar)
500 g kassler
3 dl vispgrädde
3 tsk dijonsenap
8 st champinjoner färska
3 dl ost riven
1 st blomkålshuvud(en)
1 st vitlöksklyfta(or)
1 st gul lök(ar)
500 g kassler
3 dl vispgrädde
3 tsk dijonsenap
8 st champinjoner färska
3 dl ost riven
1 st blomkålshuvud(en)
Beskrivning
Sätt ugnen på 225-250 grader.
2. Skölj och strimla purjolöken och hacka löken. Finhacka vitlöken. Skär champinjonerna i skivor.
3. Riv osten. Ta gärna en fet och smakrik variant.
4. Dela blomkålen till mindre buketter. Förväll blomkålen i ca 5 minuter, lite beroende på hur knaprig du vill att den ska vara.
5. Smörj en ugnsform. Lägg blomkålen i botten av den.
6. Skär kasslern i tunna strimlor. Fördela över blomkålen.
7. Stek champinjonerna och löken. Stek tills löken har mjuknar men inte tagit färg.
8. Fördela löken och svampen över kasslern. Peppra men var försiktig med att salta då kasslern är salt i sig själv.
9. Vispa grädden hårt och rör i dijonsenap försiktigt, efter smak.
10. Bred senapsgrädden över gratängen och toppa med den rivna osten.
11. Gratinera tills osten fått färg och blomkålen känns bra, ca 20-40 minuter
2. Skölj och strimla purjolöken och hacka löken. Finhacka vitlöken. Skär champinjonerna i skivor.
3. Riv osten. Ta gärna en fet och smakrik variant.
4. Dela blomkålen till mindre buketter. Förväll blomkålen i ca 5 minuter, lite beroende på hur knaprig du vill att den ska vara.
5. Smörj en ugnsform. Lägg blomkålen i botten av den.
6. Skär kasslern i tunna strimlor. Fördela över blomkålen.
7. Stek champinjonerna och löken. Stek tills löken har mjuknar men inte tagit färg.
8. Fördela löken och svampen över kasslern. Peppra men var försiktig med att salta då kasslern är salt i sig själv.
9. Vispa grädden hårt och rör i dijonsenap försiktigt, efter smak.
10. Bred senapsgrädden över gratängen och toppa med den rivna osten.
11. Gratinera tills osten fått färg och blomkålen känns bra, ca 20-40 minuter
Visningar: 445
Inlagt 2015-05-06 07:38:43

