Receptbeskrivning

Slottsstek

Ingredienser för
1.5 nötstek, ca (fransyska)
3 st rödlökar, i bitar
3 st små morötter, i bitar
6 st kryddpepparkorn
1 st lagerblad
6 st ansjovisfiléer
3 msk tomatpuré
1 msk ättika
3 vatten
5 dl vispgrädde
3 svartvinbärsgelé
salt
peppar
1 st slanggurka
4 msk strösocker
5 msk ättikssprit (12 %)
2 krm vitpeppar
1 krm salt
1 kruka kruspersilja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Slottsstek
Salta och peppra köttet ordentligt runtom. Bryn i en stekgryta. Lägg lök och morötter vid sidan av steken. Tillsätt kryddpepparkorn, lagerblad, ansjovisfiléer, ättika, tomatpuré och vatten tills det täcker. Låt koka upp. Sänk värmen och låt brässera under lock på svag värme cirka 1 1/2 timme. Vänd steken då och då. Ta upp och låt köttet vila 10-20 minuter. Sås
Sila stekskyn från grytan i en kastrull. Låt koka ihop tills ca hälften är kvar och häll i grädden och gelén. Låt såsen sjuda 5-10 minuter. Red av såsen om du vill ha den lite tjockare. Skär upp steken i tunna skivor. Servera köttet med sås och tillbehör, såsom pressgurka. Pressgurka
Skär gurkan med osthyvel i skivor. Blanda med alla ingredienser. Lägg i press med lock och en tyngd. Låt stå i press i 2-3 timmar. Hacka persiljan och strö över innan servering.

Visningar: 380
Inlagt 2015-05-06 08:05:45