Receptbeskrivning
Ingredienser för
500 g nötfärs
1 st gul lök(ar)
1.5 msk dijonsenap
2 msk ströbröd
1 msk soya
1 st hönsbuljongtärning(ar) (om man har kalvfond hemma kan man använda någon matsked av den istället)
salt
svartpeppar, malen
matfett att steka i
0.5 st ägg (eventuellt om köttfärsen känns svårarbetad)


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala löken och riv halva på grova sidan av rivjärnet. 2. Lägg i lökrivet, ströbrödet, sojan, dijonsenapen, salt och peppar i en bunke. Tillsätt gärna en skvätt vatten mjölk eller vatten. 3. Smula ner buljongtärningen och låt stå i någon minut så att ströbrödet suger åt sig. 4. Sätt ugnen på 175 grader. 5. Blanda ner köttfärsen i bunken. Rör eventuellt i ett halvt ägg om blandningen inte blir smidig. 6. Låt vila i tio minuter. 6. Hetta upp en stek/grillpanna. (Om du använder grillpanna får biffarna snygga ränder och du behöver inte lika mycket fett. Vänd biffarna i så fall ett fjärdedels varv efter halva stektiden på varje sida så blir det rutor!) 7. Stek biffarna några i taget på ganska häg värme så att de får yta. De behöver inte vara genomstekta. 8. Skiva resten av löken och stek i hög temperatur. 9. Lägg biffarna i en ugnsfast form och strö över löken. 10. Stek i ugnen i 10 minuter, tills de är genomstekta. Servera!

Visningar: 387
Inlagt 2015-05-06 08:23:36