Receptbeskrivning

Kycklingkalops

Ingredienser för
500 g kycklinglårfilé
2 morötter
1 purjolök
1 msk smör
3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
0.5 tsk krossad kryddpeppar
2 smulade lagerblad
1 tsk kinesisk soja
0.5 msk vetemjöl
ev salt och peppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skär kycklingen i stora bitar. Skala morötterna. Skär morötter och purjolök i strimlor. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Tillsätt vatten, buljongtärning, kryddpeppar, lagerblad och soja. Låt grytan koka ca 5 minuter. Lägg i morötter och häll i mjölet utrört i lite kallt vatten. Låt grytan koka 3 minuter. Rör i purjolöken och koka ca 2 minuter till. Servera med kokt potatis och kokta rödbetor, färska eller frysta. För alla Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Gör glutenfri: ersätt vetemjölet med majsstärkelse, Maizena.
Gör mjölkfri: ersätt smör med olja eller mjölkfritt margarin.

Visningar: 571
Inlagt 2015-05-06 08:47:22