Receptbeskrivning

Kladdkaka med mjölkchokladfyllning

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Kladdkaka med mjölkchokladfyllning

Kaka:
100g smör
2st ägg
3dl socker
1 1/2dl vetemjöl
4msk kakao
1 1/2tsk vaniljsocker
2tsk bakpulver

Mjölkchokladfyllning:
200g mjölkchoklad
1dl vispgrädde
1tsk honung
1/2tsk malen kardemumma
25g rumsvarmt smör

Kaka: Klä en ugnsform med de ungefärliga måtten 25x35cm med bakplåtspapper. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker lätt och rör ner det smälta smöret.

Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner i äggblandningen och rör ihop till en smet.

Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 150° i 30-35min. Låt svalna och lossa sedan kaka ur formen.

Mjölkchokladfyllning: Hacka chokladen fint. Koka upp grädden med honung och kardemumma.

Dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen. Rör tills chokladen har smält och tillsätt även smöret. Låt tryffeln svalna lite och sedan tjockna ca en timme i kylen.

Bred fyllningen på halva kakan och vik den andra halvan över. Stoppa in kakan i frysen i ca 30min. så blir den lättare att skära. Skär upp till trekantiga bitar. Förvara i kylen fram till serveringen.

Visningar: 271
Inlagt 2015-05-11 19:42:11