Receptbeskrivning
Tiptop-bollar
Ingredienser
för
Beskrivning
Tiptop-bollar 16st
100g smör
1dl socker
1tsk vaniljsocker
2msk kakao
1msk espresso (kallt)
3dl havregryn
1st dubbelnougat
200g god choklad
kokos
Vispa socker, vaniljsocker och smör försiktigt tills det blir fluffigt och vitt. Tillsätt espresso, kakao och havregryn och blanda ordentligt (gärna i matberedare så att grynen slås sönder ordentligt).
LÃ¥t smeten vila i kylen 1h.
Skär nougaten i 16 bitar. Forma chokladbollssmeten till 16 bollar och tryck ner en nougatbit i varje och omslut väl.
Smält sen chokladen i vattenbad. Doppa bollarna i chokladen med hjälp av tst gafflar. Låt rinna av och ställ på bakpapper. Strö över lite kokos innan chokladen stelnat.
100g smör
1dl socker
1tsk vaniljsocker
2msk kakao
1msk espresso (kallt)
3dl havregryn
1st dubbelnougat
200g god choklad
kokos
Vispa socker, vaniljsocker och smör försiktigt tills det blir fluffigt och vitt. Tillsätt espresso, kakao och havregryn och blanda ordentligt (gärna i matberedare så att grynen slås sönder ordentligt).
LÃ¥t smeten vila i kylen 1h.
Skär nougaten i 16 bitar. Forma chokladbollssmeten till 16 bollar och tryck ner en nougatbit i varje och omslut väl.
Smält sen chokladen i vattenbad. Doppa bollarna i chokladen med hjälp av tst gafflar. Låt rinna av och ställ på bakpapper. Strö över lite kokos innan chokladen stelnat.
Visningar: 396
Inlagt 2015-05-11 19:43:36






30 min