Receptbeskrivning

Annas torsdagstorsk

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
400 gram halvtinad torskfilé/valfri fisk
2 dl purjolök
2 st klyftade tomater
2 krm salt
2 krm citronpeppar
0,5 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
0,5 dl hackad dill
0,5 dl hackad persilja
1 dl mellan grädde
0,5 msk pressad citronsaft GÖR sÅ HÄR
1 . Skär det halvtinade fiskblocket i stora bitar. Fräs purjolöken i matfett i en kastrull stor nog att rymma hela rätten.
2. Lägg i fiskbitar och tomatklyftor. Krydda och strö över dill och persilja
3 Häll pà 1 dl grädde samt citronsaft. Koka upp
och lät sakta sjuda under lock i 8-10 min tills fisken är genomkokt.
4 Späd med ev ytterliggare lite grädde mot slutet av koktiden om du önskar mer sås, men fisken avger också en hel del vätska.
Strö över hackad dill. Serveringsförslag: Kokt potatis, hårdkokta
äggklyftor, någon grönsak samt färskt bröd

Visningar: 383
Inlagt 2015-05-11 20:33:35