Receptbeskrivning
Ingredienser
för
600 g torskfilé
900 g potatis
1 rödlök
0.5 salladskål
1 msk hackad persilja
140 g bacon
1 tsk olja
0.5 msk balsamvinäger
salt och peppar
smör eller margarin
mjölk
900 g potatis
1 rödlök
0.5 salladskål
1 msk hackad persilja
140 g bacon
1 tsk olja
0.5 msk balsamvinäger
salt och peppar
smör eller margarin
mjölk
Beskrivning
Tina torsken. Skala och koka potatisen. Salta torskfilén med 1 tsk salt och låt den rimma ca 10 min. Skala löken, strimla den och kålen. Hacka persiljan.
Dela baconskivorna i halvor. Stek dem i en het stekpanna. Lyft upp på ett fat. Stek kålen och rödlöken i oljan. Tillsätt vinägern. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner persilja och bacon.
Stek torskfiléerna i matfettet i en stekpanna 3-4 min på varje sida. Mosa potatisen med smör och mjölk till potatismos Servera torsken med kål, bacon och potatismoset
Dela baconskivorna i halvor. Stek dem i en het stekpanna. Lyft upp på ett fat. Stek kålen och rödlöken i oljan. Tillsätt vinägern. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner persilja och bacon.
Stek torskfiléerna i matfettet i en stekpanna 3-4 min på varje sida. Mosa potatisen med smör och mjölk till potatismos Servera torsken med kål, bacon och potatismoset
Visningar: 480
Inlagt 2015-05-11 20:36:04

