Receptbeskrivning
Ingredienser
för
2 kg jordärtskockor, ca
1 msk smör
1 dl grädde, ca
600 g torskrygg
cirka 1 liter saltat vatten
16 st cocktailtomater, på kvist
1 st broccoli
olja
balsamicocrème
15 pepparrot, färsk
timjan, färsk
salt, efter smak
peppar, efter smak
1 msk smör
1 dl grädde, ca
600 g torskrygg
cirka 1 liter saltat vatten
16 st cocktailtomater, på kvist
1 st broccoli
olja
balsamicocrème
15 pepparrot, färsk
timjan, färsk
salt, efter smak
peppar, efter smak
Beskrivning
1. JordärtskockspuréSkala och koka jordärtskockorna mjuka.
2. Mixa med smör och grädde.
3. Smaka av med salt och peppar.
4. Torsk och ugnsbakade grönsakerVärm ugnen till ca 100-150 grader.
5. Torka av torsken och bind den med snöre så att det håller formen.
6. Lägg torskbitarna i saltvatten och ställ i kylen i cirka 30 minuter.
7. Lägg fisken i en ugnsfast form tillsammans med grönsakerna. Skiva smörklickar och lägg på fisken. Ringla lite olja över grönsakerna.
8. Ställ i ugnen i ca 15 minuter (eller tills stektermometern i torsken visar 48 grader).
9. Vid serveringServera med färskriven pepparrot över torsken, balsamicocrème ringlat över grönsakerna samt klippt färsk timjan över purén.
10. Servera det smälta smöret i en kanna bredvid.
2. Mixa med smör och grädde.
3. Smaka av med salt och peppar.
4. Torsk och ugnsbakade grönsakerVärm ugnen till ca 100-150 grader.
5. Torka av torsken och bind den med snöre så att det håller formen.
6. Lägg torskbitarna i saltvatten och ställ i kylen i cirka 30 minuter.
7. Lägg fisken i en ugnsfast form tillsammans med grönsakerna. Skiva smörklickar och lägg på fisken. Ringla lite olja över grönsakerna.
8. Ställ i ugnen i ca 15 minuter (eller tills stektermometern i torsken visar 48 grader).
9. Vid serveringServera med färskriven pepparrot över torsken, balsamicocrème ringlat över grönsakerna samt klippt färsk timjan över purén.
10. Servera det smälta smöret i en kanna bredvid.
Visningar: 912
Inlagt 2015-05-11 20:36:31