Receptbeskrivning
Chicken korma
Ingredienser
för
1 kg kycklingfiléer
2 stora gula lökar
6 vitlöksklyftor
2 dl mandelflagor
1 dl riven färsk ingefära
1 kycklingbuljongtärning
1 dl matolja
1 tsk kanel
2 msk koriander
2 tsk gurkmeja
2 tsk spiskummin¨
2 tsk kardemuma
1 tsk cayennepeppar
3 dl matlagningsyoghurt
1 dl grädde
2 dl koksmjölk
3 msk citronsaft
3 msk socker
1 tsk salt
2 stora gula lökar
6 vitlöksklyftor
2 dl mandelflagor
1 dl riven färsk ingefära
1 kycklingbuljongtärning
1 dl matolja
1 tsk kanel
2 msk koriander
2 tsk gurkmeja
2 tsk spiskummin¨
2 tsk kardemuma
1 tsk cayennepeppar
3 dl matlagningsyoghurt
1 dl grädde
2 dl koksmjölk
3 msk citronsaft
3 msk socker
1 tsk salt
Beskrivning
Skär kycklingen i bitar, ca 3 x 3 cm (inte för små!) Bryn dem runt om i stekpanna. Häll oljan i en kastrull/gryta och häll i alla torra kryddor och låt dem fräsa en stund. Hacka löken smått eller kör den i matberederare. Riv ingefäran och pressa vitlöken. Tillsätt detta i grytan.
Mal mandeln smått med stavmixer och häll ner den. Tillsätt grädde, yoghurt och kokosmjölk. Smula ner buljongtärningen, tillsätt citronsaft och socker. Lägg i kycklingbitarna. Låt koka minst 1 timma (på medelvärme) så köttet blir mört och gött!! Smaka av med mer salt och socker, och späd med mer kokosmjölk, grädde eller vatten om det blir för tjockt.
Mal mandeln smått med stavmixer och häll ner den. Tillsätt grädde, yoghurt och kokosmjölk. Smula ner buljongtärningen, tillsätt citronsaft och socker. Lägg i kycklingbitarna. Låt koka minst 1 timma (på medelvärme) så köttet blir mört och gött!! Smaka av med mer salt och socker, och späd med mer kokosmjölk, grädde eller vatten om det blir för tjockt.
Visningar: 513
Inlagt 2015-05-11 20:49:17

