Receptbeskrivning

Färnkålsgratäng

Ingredienser för
500 g färnkål
200 g purjolök
10 st soltorkade tomater
1 st vitlöksklyfta
3 dl kokosmjölk
###kryddor###
persilja
peppar
salt


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Sätt ugnen på 200 grader
Skölj och skär purjolöken i ca 1 cm breda slantar

Klicka lite kokosolja i en gryta och bryn purjolöken lätt

Strimla Fänkålen och de soltorkade tomaterna

Rör ner fänkålen och de soltorkade tomaterna med purjolöken

Skala och pressa ner vitlöksklyftan
Smaka av med lite pepparmix, salt och persilja
Rör om och låt allt bryna ihop några minuter

Häll på kokosmjölken och låt koka sakta i ca 5 minuter

Häll Blandningen i en ugnssäker form och grädda mitt i ugnen i 20 minuter

Låt gratängen stå och vila några minuter innan du serverar

Ät och Njut av god och naturlig mat.

Visningar: 281
Inlagt 2015-05-12 18:56:59