Receptbeskrivning

Sötsyrlig fläskkarré med ugnsbakad krispig zucchini

Ingredienser för
3 dl avorioris
6.5 dl vatten
4 fläskkarré
parmesanost riven
20 st soltorkade tomater
2.5 msk balsamvinäger
2 st zucchini
salvia
3 st schalottenlök(ar)
2 msk flytande honung
2 vitlöksklyfta(or)
2 dl crème fraiche, ört
smör
salt
peppar
torkad basilika
olivolja
1 tsk torkad salvia


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Recept: Lena Kvarnlind

1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugns- och mikrosäker form. Pressa ner vitlök i crème fraichen, rör om och låt stå till servering. Hacka schalottenlöken och fräs den glansig i en kastrull med smör. Häll i riset, fräs ytterligare samtidigt som du rör om. Häll över vattnet, salta, koka upp och låt stå på svag värme ca 20 min.

2. Skölj och skär zucchinin på längden så det blir halvor. Gröp ur det mesta av innehållet med sked. Förbered köttet genom att ta fram och krydda det med salt, peppar och torkad salvia.

3. Vid det här laget bör riset vara klart. Lufta det med gaffel, rör därefter i soltorkade tomater. Fyll sedan de urgröpta zucchinihalvorna med ris- och tomatblandningen. Strö parmesan över och värm i ugn i 15-20 min.

4. När grönsakerna är nästan klara: Smält smör i en stekpanna och stek köttet på båda sidor tills det är klart. Ta köttbitarna ur pannan, låt pannan stå kvar på medelsvag värme. Ha i lite mer smör, honung och balsamvinäger som du snabbt kokar ihop. Strax innan serveringen ställs formen med zucchini i mikron under grillfunktionen en kort stund så att ytan blir ännu mer krispig.

5. Gör en spegel på serveringstallriken med skyn. Servera den ugnsbakade zucchinin med en skiva fläskkarré. Klicka på lite örtcrème fraiche och ringla ytterligare sky över tallriken. Dekorera slutligen med färsk salvia.

Visningar: 447
Inlagt 2015-05-13 15:28:09