Receptbeskrivning
Grillad oxfilé med skaldjursspett - Surf and Turf
Ingredienser
för
4 st oxfilé à 120 g
8 langust (eller 8 jätteräkor)
8 st pilgrimsmusslor
4 st ostron
4 st grillspett av bambu eller andra spett
salt och peppar
potatis(ar) bakad med gräddfil och gräslök
grönsallad
8 langust (eller 8 jätteräkor)
8 st pilgrimsmusslor
4 st ostron
4 st grillspett av bambu eller andra spett
salt och peppar
potatis(ar) bakad med gräddfil och gräslök
grönsallad
Beskrivning
1. Krydda köttet med krossad svartpeppar. 2. Trä langustbitar och pilgrimsmusslor på fyra spett och salta. Stek dem i stekpannan. Ta ostronen ur skalen och fritera eller stek dem. Trä dem på spettet före servering. 3. Salta köttet och stek eller grilla oxfilén till önskad genomstekningsgrad. 4. Lägg köttet på tallrikar och toppa med skaldjursspetten. Servera med bakad potatis och grönsallad.
Visningar: 470
Inlagt 2015-05-13 15:31:09

