Receptbeskrivning

Dubbel kladdkaka

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Dubbel kladdkaka

En kladdkake tårta med mycket choklad kräm. En dröm för alla kladdkakeälskare!


Två bottnar:
150g smör
6dl socker
4st ägg
4msk kakao
2tsk vanliljsocker
1nypa salt
1/2dl ljus sirap
3dl vetemjöl

Choklad frosting:
60g smör
5dl florsocker
1tsk vaniljsocker
1/2dl kakao
100g philadelphia ost
1msk varmt Kaffe


Sätt ugnen på 150 grader. Smörj två formar med löstagbara kanter.
Smält smöret.
Vipsa ihop socker, ägg, kakao, vanilj och salt.
Tillsätt slutligen smöret,mjölet och sirapen. Blanda.
Dela smeten i två formar. Grädde varje form i ugnen i ungefär 15-20 min.

Frostingen: Rör ihop allt förutom kaffet, det rör du i sist.
När kak bottnarna har svalnat bre på frostingen på ena botten och sen på med den andra och bre frosting på den med. Och sen är det bara att dekorera och använda fantasin.

Visningar: 364
Inlagt 2015-05-13 16:04:08