Receptbeskrivning

Kladdkaka med mariannefyllning

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Kladdkaka med Mariannefyllning

Kakan:
3st ägg
2 ½dl socker
150g smör eller margarin
5msk kakao
2 ½dl mjöl
1tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
½dl grädde

Fyllningen:
100g smör eller margarin
150-200g marianne
½dl grädde


Vispa ägg och socker pösigt och blanda sedan i mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker.
Blanda sedan i smält smör och grädde. Smeten ska vara ganska tjock.
Häll smeten i en smord form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter och ställ in i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter.
När kakan är klar delas den i 2 delar, smidigast med en sytråd.

Krossa mariannekaramellerna och smält ned dem tillsammans med smöret och grädden. Rör tills karamellerna är helt smälta och se till att inte ha för hög värme så smaken lätt kan kännas lite bränd.
Häll den varma mariannesmeten på kakans undre del och lägg på överdelen igen, det som blir över av mariannesmeten kan ringlas på toppen av kakan.

Pudra gärna över lite florsocker.

Ät och njut. Kakan är lika god kall som varm.

Visningar: 299
Inlagt 2015-05-13 16:09:13