Receptbeskrivning
Vaniljkladdkaka
Ingredienser
för
Beskrivning
Vaniljkladdkaka
200g mjukt smör
2dl socker
2tsk äkta vaniljsocker
3st ägg
2dl vetemjöl
1tsk bakpulver
Vispa smör och socker vitt och poröst. Rör i vaniljsocker och sedan ett ägg i taget.
Rör sen ner mjöl och bakpulver.Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 25 cm i diam.Grädda längst ner i ugnen i 200 grader i 18-20 min. Kakan ska vara kladdig i mitten när den är klar.
Låt kallna, gärna till dagen efter. Sikta över florsocker och servera med lättvispad grädde och ev. lite färska bär.
200g mjukt smör
2dl socker
2tsk äkta vaniljsocker
3st ägg
2dl vetemjöl
1tsk bakpulver
Vispa smör och socker vitt och poröst. Rör i vaniljsocker och sedan ett ägg i taget.
Rör sen ner mjöl och bakpulver.Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 25 cm i diam.Grädda längst ner i ugnen i 200 grader i 18-20 min. Kakan ska vara kladdig i mitten när den är klar.
Låt kallna, gärna till dagen efter. Sikta över florsocker och servera med lättvispad grädde och ev. lite färska bär.
Visningar: 361
Inlagt 2015-05-13 16:12:46






30 min.jpg)