Receptbeskrivning

Grillad kalventrecôte med bulgursallad och parmesankräm (ifrån tasteline)

Ingredienser för
Örtolja
1 st vitlöksklyfta(or)
2 msk persilja
1 msk dragon
1.5 msk gräslök
2 msk olivolja
1 krm salt
parmesankräm
1 dl parmesanost
1.5 dl crème fraiche
0.5 st vitlöksklyfta(or) pressad
salt och peppar
bulgursallad
2 dl bulgur hela korn
5 dl vatten
0.5 st hönsbuljong (tärning)
1 krm salt
1.5 burk kronärtskockshjärtan
0.5 dl persilja hackad
1 st vitlöksklyfta(or)
1 msk citronsaft
salt och peppar
0.5 dl basilika hackad
1 msk olja
4 st kalventrecôte skivor (450g)


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Parmesankrämen passar perfekt till köttet och salladen. Vill du ha lägre GI kan du byta ut bulgur mot vit quinoa.

1. Örtoljan: Finhacka vitlök och örter och blanda med oljan.

2. Parmesankräm: Riv osten fint och blanda med crème fraiche, vitlök, salt och peppar.

3. Bulgursallad: Koka bulgur i vatten med buljong och salt. Skär kronärtskockshjärtan i två delar. Hacka vitlök och persilja. Blanda kokt varm bulgur med vitlök, persilja, pressad citron, olja, basilika, kronärtskockshjärtan. Smaka av med salt och peppar.

4. Skär köttet i fyra skivor om det inte redan är skivat. Salta och peppra köttet. Grilla köttet på hög värme i 1 minut på varje sida tills det får fin färg. Flytta köttet åt sidan och grilla vidare i ca 2 minuter.

5. Pensla köttet med örtoljan när det kommer från grillen. Servera köttet med parmesankräm och bulgursalladen.

Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Emma Mattsson

Visningar: 382
Inlagt 2015-05-17 20:55:13