Receptbeskrivning
Hel kokt kyckling med rotfrukter
Ingredienser
för
1 st stor kyckling
1 st gul lök
20 g rotselleri
2 st morötter
1 st palsternacka
30 g kålrot
1 st lagerblad
3 st vitpepparkorn
1 msk salt
3 st salladslökar
1 st gul lök
20 g rotselleri
2 st morötter
1 st palsternacka
30 g kålrot
1 st lagerblad
3 st vitpepparkorn
1 msk salt
3 st salladslökar
Beskrivning
Ansa, skala och skär lök, selleri, morot, palsternacka och kålrot i mindre bitar. Lägg rotsakerna tillsammans med kycklingen i en stor gryta.
Fyll på med vatten så att det täcker och koka upp. Skumma noga, lägg i lagerblad, salt och vitpepparkorn och koka upp igen. Låt sjuda i ca 50 minuter, innertemperaturen i kycklingen ska nå 75°. Lägg i salladslökarna de sista minuterna av koktiden.
Ta upp kycklingen och håll den varm. Fortsätt koka ihop buljongen till ca 1 liter. Kyl buljongen. Ta av skinnet och skiva upp kycklingköttet före servering. Servera de kokta rotfrukterna till.
Fyll på med vatten så att det täcker och koka upp. Skumma noga, lägg i lagerblad, salt och vitpepparkorn och koka upp igen. Låt sjuda i ca 50 minuter, innertemperaturen i kycklingen ska nå 75°. Lägg i salladslökarna de sista minuterna av koktiden.
Ta upp kycklingen och håll den varm. Fortsätt koka ihop buljongen till ca 1 liter. Kyl buljongen. Ta av skinnet och skiva upp kycklingköttet före servering. Servera de kokta rotfrukterna till.
Visningar: 634
Inlagt 2015-05-20 19:54:07