Receptbeskrivning
Rågbröd
Ingredienser
för
50 g jäst
50 g smör
5 dl filmjölk
2 msk brödsirap
salt
7 dl rågmjöl
5 dl vetemjöl el dinkel
50 g smör
5 dl filmjölk
2 msk brödsirap
salt
7 dl rågmjöl
5 dl vetemjöl el dinkel
Beskrivning
smula ner jäst i bunke, smält smör i kastrull, i med filmjölk, värm till 37°
rör ner lite i jästen och lös upp... i med resten, salt och sirap.
arbeta in rågmjölet, sedan i med dinkel/vetemjöl,
låt jäsa 45-60 min.
ta upp deg på mjölat bakbord och knåda, dela i 4 delar.
kavla ut till 4 runda platta kakor.
gör hål i mitten.
låt jäsa under duk 30min.
pensla med vatten, grädda mitt i ugnen 225° i 12-15 min.
låt svalna under bakduk:-)
rör ner lite i jästen och lös upp... i med resten, salt och sirap.
arbeta in rågmjölet, sedan i med dinkel/vetemjöl,
låt jäsa 45-60 min.
ta upp deg på mjölat bakbord och knåda, dela i 4 delar.
kavla ut till 4 runda platta kakor.
gör hål i mitten.
låt jäsa under duk 30min.
pensla med vatten, grädda mitt i ugnen 225° i 12-15 min.
låt svalna under bakduk:-)
Visningar: 110
Inlagt 2015-05-22 18:23:20






150 min