Receptbeskrivning

Tandorikyckling med raita och kryddig blomkål

Ingredienser för
2.5 dl matyoghurt
1.5 tsk garam masala
1 råsocker
1 salt
3 dl ris
1 msk olivolja
1.5 dl matyoghurt
0.5 st gurka
0.5 st vitlöksklyfta(or)
1 salt
1 svartpeppar


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda samman 2 ½ dl yoghurt med tandoripasta i en stor bunke. Dela varje kycklingfilé i mindre bitar och blanda med yoghurtblandningen.
(Det här kan du också göra kvällen innan om du vill.) Lägg över blandningen i en ugnsfastform och sätt in i ugnen ca 25 min.

2. Koka ris enligt anvisning på paketet. Dela blomkålen i små buketter och fräs dem i 1 msk olja, 1 ½ tsk garam masala och 1 nypa råsocker. Smaka av med lite salt.

3. Raita- Riv ½ gurka på ett rivjärn och pressa ur vattnet genom en sil. Blanda samman 1 ½ dl yoghurt med gurkan, ½ pressad vitlöksklyfta och saften från ¼ citron. Salta och peppra efter smak.

Servera tandorikycklingen tillsammans med ris, blomkål och raita.




Recept och foto: Mari Bergman Tastelines Matkasse

Visningar: 1073
Inlagt 2015-05-24 13:40:51