Receptbeskrivning
Ceasarpaj
Ingredienser
för
Beskrivning
Ceasarpaj 4-6port.
Pajdeg:
3dl mjöl
100g smör
2msk vatten
Fyllning:
1st grillad kyckling
1st purjolök
2st vitlöksklyftor
1msk smör
1/2tsk salt
svartpeppar
4st ägg
2dl mjölk
2dl grädde
3dl riven parmesan
2msk sardell crème
Garnering:
1pkt. bacon
romansallad
riven parmesan
Blanda mjöl, smör och vatten till en deg och tryck ut i en form. Nagga och förgrädda i 225°, ca 10min.
Rensa och bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Strimla purjo och vitlök och stek i smör till de mjuknat. Blanda ner kycklingen och salta och peppra. Lägg fyllningen i skalet. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, 2dl av osten och sardellkrämen. Häll äggstanningen i formen och stör över 1dl ost. Sänk värmen till 200° och grädda ca 40 min.
Skär bacon i mindre bitar och stek frasiga. Strö dem över pajen tillsammans med strimlad sallad och riven parmesan.
Pajdeg:
3dl mjöl
100g smör
2msk vatten
Fyllning:
1st grillad kyckling
1st purjolök
2st vitlöksklyftor
1msk smör
1/2tsk salt
svartpeppar
4st ägg
2dl mjölk
2dl grädde
3dl riven parmesan
2msk sardell crème
Garnering:
1pkt. bacon
romansallad
riven parmesan
Blanda mjöl, smör och vatten till en deg och tryck ut i en form. Nagga och förgrädda i 225°, ca 10min.
Rensa och bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Strimla purjo och vitlök och stek i smör till de mjuknat. Blanda ner kycklingen och salta och peppra. Lägg fyllningen i skalet. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, 2dl av osten och sardellkrämen. Häll äggstanningen i formen och stör över 1dl ost. Sänk värmen till 200° och grädda ca 40 min.
Skär bacon i mindre bitar och stek frasiga. Strö dem över pajen tillsammans med strimlad sallad och riven parmesan.
Visningar: 524
Inlagt 2015-05-25 12:42:31