Receptbeskrivning
Krämig fiskgryta med räkor
Ingredienser
för
Beskrivning
Krämig fiskgryta med räkor
Extra läcker blir fiskgrytan med både lax och torsk samt räkor. Du lagar den på en halvtimme!
Snabblagad helglyx!
ca 4 port
Tid: ca 30 min
300 g lax
ca 200 g torskfilé
1 purjolök
125 g salladsärter (sugar snaps)
smör till stekning
2 dl vitt vin
2–3 dl fiskbuljong av fond eller tärning
1 msk hummerfond
3 dl vispgrädde eller valfri kokbar grädde
1/2 kg oskalade räkor
salt, vitpeppar
1–2 msk pressad citronsaft
8–10 romanticatomater i små klasar
1 knippe dill
1. Skär fisken i bitar. Strimla purjolöken och dra ev bort rotsträngen på salladsärtorna om de är grova.
2. Fräs purjolöken mjuk i smör. Tillsätt vin, buljong, fond och grädde. Låt puttra samman i 6–8 min. Skala under tiden räkorna.
3. Krydda fiskbitarna med salt och peppar. Smaka av såsen med citronsaft, ev lite salt och peppar. Lägg i salladsärtorna. Vänd ner fisken och sjud 4–5 min tills allt är klart. Lägg i tomaterna.
4. Strö över dill och räkor. Servera gärna pressad potatis till.
Extra läcker blir fiskgrytan med både lax och torsk samt räkor. Du lagar den på en halvtimme!
Snabblagad helglyx!
ca 4 port
Tid: ca 30 min
300 g lax
ca 200 g torskfilé
1 purjolök
125 g salladsärter (sugar snaps)
smör till stekning
2 dl vitt vin
2–3 dl fiskbuljong av fond eller tärning
1 msk hummerfond
3 dl vispgrädde eller valfri kokbar grädde
1/2 kg oskalade räkor
salt, vitpeppar
1–2 msk pressad citronsaft
8–10 romanticatomater i små klasar
1 knippe dill
1. Skär fisken i bitar. Strimla purjolöken och dra ev bort rotsträngen på salladsärtorna om de är grova.
2. Fräs purjolöken mjuk i smör. Tillsätt vin, buljong, fond och grädde. Låt puttra samman i 6–8 min. Skala under tiden räkorna.
3. Krydda fiskbitarna med salt och peppar. Smaka av såsen med citronsaft, ev lite salt och peppar. Lägg i salladsärtorna. Vänd ner fisken och sjud 4–5 min tills allt är klart. Lägg i tomaterna.
4. Strö över dill och räkor. Servera gärna pressad potatis till.
Visningar: 294
Inlagt 2015-06-08 09:14:24






30 min