Receptbeskrivning

Grillad entrecôte med BBQ-rub och potatissallad ”Caesar”

Ingredienser för
ingredienser
600 g us beef entrecôte (ribeye)
bbq-rub
1 msk flingsalt hickory
1 tsk grovmald svartpeppar
0.5 tsk vitlökspulver
0.5 tsk senapspulver
1 tsk råsocker
1 tsk paprikapulver
potatissallad
1 kg färskpotatis
1 romansallad
1 vitlöksklyfta
1 msk kapris
3 sardellfiléer
2 dl lätt crème fraiche
1 dl majonnäs
1 dl finriven parmesanost
flingsalt
peppar
1 citron
1 dl hyvlad parmesanost till garnering
2 dl krutonger till garnering


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
BBQ-rub: Blanda alla kryddor till rubben. Potatissallad: Borsta, skölj och koka potatisen. Låt potatisen svalna. Ansa och skär salladen i ca 3 cm stora bitar. Skala vitlöken och finhacka den, kapris och sardeller. Blanda hacket med crème fraiche, majonnäs och parmesan. Smaksätt med salt, peppar och några droppar pressad citronsaft. Dela potatisarna om de är stora. Vänd försiktigt ner potatis och sallad i såsen. Lägg salladen på ett fat. Garnera med parmesan och krutonger. Entrecôte: Gnid in ruben i entrecôten ca 5 minuter innan de ska grillas. Grilla 2-3 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 58˚C. Servera entrecôten med potatissalladen. För alla Läs noga ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör glutenfri: gör egna krutonger på glutenfritt ljust bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja). Uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Visningar: 487
Inlagt 2015-06-09 06:22:29