Receptbeskrivning
Fylld kyckling i ugn
Ingredienser
för
1 st färsk kyckling på 1 1/2 kg
olja
salt och malen vitpeppar
fyllning:
4 st skivor vitt bröd
1 st gul lök
12 st vitlöksklyftor
50 g färsk svamp
smör att steka i
2 msk finhackad persilja
1 st äpple
2 st ägg
salt och malen vitpeppar
till servering:
1 kg potatis
olja
salt och malen vitpeppar
fyllning:
4 st skivor vitt bröd
1 st gul lök
12 st vitlöksklyftor
50 g färsk svamp
smör att steka i
2 msk finhackad persilja
1 st äpple
2 st ägg
salt och malen vitpeppar
till servering:
1 kg potatis
Beskrivning
1. Skala potatisen och skär den i klyftor. Lägg potatisklyftorna i kallt vatten.
2. Smula sönder det vita brödet. Skala och hacka den gula löken och vitlöken fint. Hacka svampen. Fräs lök och svamp i smör. Blanda ner i brödsmulorna. Hacka persiljan fint. Kärna ur och skär äpplet i ytterst små tärningar. Blanda ner i brödblandningen och krydda med salt och peppar. Knäck äggen i en bunke och vispa dem. Rör ner äggvispet i brödblandningen.
3. Sätt ugnen på 200°. Häll av vattnet från potatisklyftorna och torka dem i en handduk. Smörj en ugnssäker form och lägg i potatisklyftorna. Gnid in kycklingen med salt och peppar och lägg den i formen. Fyll kycklingen med fyllningen och stek den i ugnen i 1 timme och 10 minuter. Pensla med olja var 20:e minut.
2. Smula sönder det vita brödet. Skala och hacka den gula löken och vitlöken fint. Hacka svampen. Fräs lök och svamp i smör. Blanda ner i brödsmulorna. Hacka persiljan fint. Kärna ur och skär äpplet i ytterst små tärningar. Blanda ner i brödblandningen och krydda med salt och peppar. Knäck äggen i en bunke och vispa dem. Rör ner äggvispet i brödblandningen.
3. Sätt ugnen på 200°. Häll av vattnet från potatisklyftorna och torka dem i en handduk. Smörj en ugnssäker form och lägg i potatisklyftorna. Gnid in kycklingen med salt och peppar och lägg den i formen. Fyll kycklingen med fyllningen och stek den i ugnen i 1 timme och 10 minuter. Pensla med olja var 20:e minut.
Visningar: 448
Inlagt 2015-06-14 11:58:03

