Receptbeskrivning

Fiffis kladdkaka

Ingredienser för
100 g smör
2 st ägg
3 dl socker
5 msk kakao
1.5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g glutenfritt basmjöl


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Barnfavorit!
Beskrivning
1. Smält smöret och blanda med övriga ingredienser. Rör bara ihop med en sked utan att vispa. Smeten blir tjock, tung och kladdig.

2. Smörj och bröa en rund form (ca 24 cm i diameter) och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i högst 35 minuter i 175º utan varmluft. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten, när den tas ut ur ugnen.

3. Låt kakan svalna i formen under en bakduk. Servera gärna med vispgrädde när kakan är helt kall.

Källa: "Glutenfritt - gott och enkelt" av Margareta Elding-Pontén
www.eldingponten.com/glutenfritt/boken-glutenfritt-gott-och-enkelt/

Fotograf: Hans Bjöck

Visningar: 356
Inlagt 2015-06-14 21:10:12