Receptbeskrivning

Glutenfria mockarutor

Ingredienser för
150 g smör
2 st ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
3 msk kakao
4 dl glutenfri mix
1.5 dl mjölk
Glasyr
75 g smör
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 msk kaffe
3.5 dl florsocker
Garnering
kokosflingor


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Barnfavorit!
Beskrivning
En sats ger ca 30 bitar.

1. Smält smöret och låt svalna.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret och mjölken. Rör till en jämn smet.
4. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 15 minuter.
6. Smält smöret till glasyren i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser direkt i kastrullen och rör till en slät glasyr.
7. Bred glasyren över kakan och strö över kokosflingor. Låt stelna och skär sedan i rutor.

Visningar: 416
Inlagt 2015-06-14 21:14:58