Receptbeskrivning

Toast Skagen med löjrom

Ingredienser för
11 räkor, med skal
50 g smör
8 bröd, vitt
1 citron
150 g löjrom
1 krm vitpeppar, nymald
1 dl dill, hackad
1 pepparot, (50 g)
2 krm salt
2.5 dl rapsolja
2 äggulor
1 krm vitpeppar, nymald
1 msk senap
2 krm salt
citron
dill


  40 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Toast Skagen med löjrom
1. Majonnäs: Lägg äggulorna i en bunke och tillsätt vinäger och senap. Vispa ihop och tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle, under kraftig vispning. Krydda med salt och peppar.
2. Skala räkorna och grovhacka ca 1/3 av dem.
3. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut ca 1 msk saft. Skala och riv pepparroten på den fina sidan av rivjärnet. Blanda hackade och hela räkor, citronskal, citronsaft, pepparrot och dill. Vänd ner blandningen i majonnäsen. Krydda med salt och peppar.
4. Skär bort kanterna på brödet. Stek brödskivorna i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida, tills de fått gyllenbrun färg.
5. Forma skagenröran till ägg och lägg på assietter. Skär bröden mitt itu på diagonalen och luta dem mot skagenröran. Toppa med löjrom och garnera med dillkvistar och citron.
SE ÄVEN
Gratinerad hummer – bästa recepten
Lyxiga snittar till fest
SÃ¥ lyckas du med chokladfondanter

Visningar: 10752
Inlagt 2015-08-18 19:41:45