Receptbeskrivning
Laxpaj för matlådan
Ingredienser
för
2.5 dl dinkelmjöl
100 g smör
100 g keso naturell
200 g rökt lax
2 st ägg
2 dl matlagningsgrädde
dill finklippt
1.5 dl riven ost mager
100 g smör
100 g keso naturell
200 g rökt lax
2 st ägg
2 dl matlagningsgrädde
dill finklippt
1.5 dl riven ost mager
Beskrivning
Pajskal
1. Hacka samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut i formen. LÃ¥t vila ca 1 timme i kylen.
2. Sätt på ugnen på 200 °. Grädda pajdegen i 15 minuter. Låt svalna.
Fyllning:
3. Skär laxen i mindre bitar, hacka dillen fint. Fördela över pajskalet.
4. Blanda samman ägg, grädde och ost. Häll över laxen och grädda i ugnen ca 25 minuter.
6. Frys i portionsbitar.
Servera med grönsallad och cocktailtomater.
Recept: Ewa Kraus
Foto: Katja Kristoferson
1. Hacka samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut i formen. LÃ¥t vila ca 1 timme i kylen.
2. Sätt på ugnen på 200 °. Grädda pajdegen i 15 minuter. Låt svalna.
Fyllning:
3. Skär laxen i mindre bitar, hacka dillen fint. Fördela över pajskalet.
4. Blanda samman ägg, grädde och ost. Häll över laxen och grädda i ugnen ca 25 minuter.
6. Frys i portionsbitar.
Servera med grönsallad och cocktailtomater.
Recept: Ewa Kraus
Foto: Katja Kristoferson
Visningar: 576
Inlagt 2015-06-16 09:25:39

