Receptbeskrivning

Falukorvswok med bambuskott

Ingredienser för
550 g falukorv
1 burk skivade bambuskott (à 227 g)
2 röda paprikor
2 rödlökar
1 msk olja
2 tsk malen ingefära
3 msk honung
2 tsk sambal oelek
2 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
4 prt risnudlar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skär falukorven i stavar. Häll av vätskan från bambuskotten.
Dela, kärna ur och skiva paprikorna, Skala och skiva löken.
Fräs korven i oljan i en stor stekpanna eller wok. Tillsätt ingefära och grönsaker. Stek några minuter. Blanda i honung, sambal och vinäger. Låt allt bli varmt och smaksätt med salt och peppar.
Koka nudlarna efter anvisningen på förpackningen.
Servera korven med nudlar.

Visningar: 368
Inlagt 2015-06-20 09:27:50