Receptbeskrivning

Knäckig rabarberpaj

Ingredienser för
500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1.75 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
0.5 dl vispgrädde
0.5 dl ljus sirap


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar och lägg dem i en smort ugnssäker form.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
4. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. 5. Blanda ner de torra ingredienserna i kastrullen
6. Bred smeten på rabarbern i ugnsformen
7. Grädda pajen mitt i ugnen i 40-50 minuter tills den fått fin färg. Servera gärna pajen ljummen med vaniljglass. 6 portioner för 24cm pajform
9 portioner för 28cm pajform

Visningar: 384
Inlagt 2015-06-20 11:15:01