Receptbeskrivning

Glutenfri chokladkaka

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
75 g smör
3 st ägg
2 dl strösocker
1 st apelsin, finrivet skal
0,75 dl kakao
1,5 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
smör och kokosllingor
till formen

Smörj en rund form med löstagbar kant,
cirka 21 centimeter i diameter.
och strö den med kokostlingor.
Smält smöret. Rör ihop ägg och socker tillsammans med apelsinskalet.
Mät upp och blanda kakao. potatismjöl. bakpulver och vaniljsocker.
Vispa ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med smöret och mjölken
och rör ihop till en ganska lös smet.
Häll smeten i formen och grädda i
nedre delen av ugnen i 175
grader 30-35 minuter.
Låt svalna och lossa kakan ur formen.

Visningar: 223
Inlagt 2015-06-22 14:43:54