Receptbeskrivning
Gi-köttfärsbullar med fetaost i tomatsås
Ingredienser
för
Beskrivning
Gi-köttfärsbullar med fetaost i tomatsås
600g Köttfärs
1/2dl Havregryn
2,5dl Turkisk yoghurt
1st Ägg
150g Fetaost
3msk Rapsolja
Salt
Peppar
Tomatsås:
250g Krossade tomater
10st Blad basilika
1st Lök, stor
4st Klyftor vitlök
Blanda färs, havregryn, yoghurt, ägg, salt o peppar väl i en bunke. Skala o finskiva lök o vitlök, blanda såsingredienserna i en stor kastrull, låt småputtra i 10 min. Skär fetaosten i kuber, rulla stora köttbullar o tryck in en ostbit i mitten. Hetta upp olja i en panna på medelhög värme och bryn bullarna runt om. Lägg över i tomatsåsen, lägg i resterande fetaostbitar, låt småkoka i ca 25min.
600g Köttfärs
1/2dl Havregryn
2,5dl Turkisk yoghurt
1st Ägg
150g Fetaost
3msk Rapsolja
Salt
Peppar
Tomatsås:
250g Krossade tomater
10st Blad basilika
1st Lök, stor
4st Klyftor vitlök
Blanda färs, havregryn, yoghurt, ägg, salt o peppar väl i en bunke. Skala o finskiva lök o vitlök, blanda såsingredienserna i en stor kastrull, låt småputtra i 10 min. Skär fetaosten i kuber, rulla stora köttbullar o tryck in en ostbit i mitten. Hetta upp olja i en panna på medelhög värme och bryn bullarna runt om. Lägg över i tomatsåsen, lägg i resterande fetaostbitar, låt småkoka i ca 25min.
Visningar: 174
Inlagt 2015-06-23 18:15:55






30 min