Receptbeskrivning

Maharadjans bästa tandorikyckling

Ingredienser för
1 tsk chilipulver
0.5 dl citronsaft
2 tsk garam masala
2 msk ingefära, riven
1300 g kyckling
1 tsk paprikapulver
1 saffran
salt
3 st vitlöksklyfta(or)
2.5 dl yoghurt naturell


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Stycka kycklingen i grytbitar och dra bort skinnet. Skär snitt i de tjockaste kycklingdelarna. Blanda saffran med lite hett vatten. Låt dra en stund. Pensla kycklingen med citronsaft och saffransvatten. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingen i marinaden och ställ den i kylen 6-24 timmar (ju längre desto bättre). Sätt ugnen på 175 grader. Ta upp kycklingen ur marinaden och lägg den i en ugnssäker form. Stek kycklingen i 25 minuter eller tills köttsaften är klar och genomskinlig. Kycklingen serveras med chapatibröd (svenskt tunnbröd går också bra), gurkyoghurt och olika tillbehör i skålar t ex skivade bananer, lökringar, rädisor, citronklyftor och tomater. Saffran kan ersättas av 1.5 tsk gurkmeja saom blandas direkt i marinaden. Den indiska kryddblandningen garam masala, som består av många olika kryddor, kan man blanda själv. sök recept för Gram Masala, gurkyoghurt och Chapati.

Visningar: 539
Inlagt 2015-06-23 18:16:15