Receptbeskrivning
Pad thai
Ingredienser
för
3 st kycklingfiléer
300 g risnudlar
1 st gul lök
3 st salladslökar
2.5 dl böngroddar
2 st ägg lättvispade
1.5 msk ostronsås
1 msk soya
3 st vitlöksklyftor
3 msk vatten
1 st lime (saften av)
1 st chilipeppar
1 tsk socker
jordnötter hackade
300 g risnudlar
1 st gul lök
3 st salladslökar
2.5 dl böngroddar
2 st ägg lättvispade
sås
1 msk fisksås 1.5 msk ostronsås
1 msk soya
3 st vitlöksklyftor
3 msk vatten
1 st lime (saften av)
1 st chilipeppar
1 tsk socker
garnering
koriander (färsk hackad)jordnötter hackade
Beskrivning
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning.
Strimla kycklingen ( lättare när den är fryst och har tinat upp lite grann) Hetta upp en wokpanna med olja och fräs kycklingen och löken som du lägger ner efter att du har skivart den i rejäla klyftor – stek på medelstarkvärme, några minuter tills kycklingen fått färg. Gör såsen : blanda ihop vatten, pressad lime, soya, ostronsås, fisksås, socker, pressad eller tunt skivad vitlök med finhackad chili. Blanda ner nudlar, hackad vårlök , och groddar och fräs med lite mer olja , rör sedan ner såsen och fräs ett par minuter. Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem lätt innan du blandar ner dem , låt fräsa under omrörning tills äggen har stannat till sig.
Strimla kycklingen ( lättare när den är fryst och har tinat upp lite grann) Hetta upp en wokpanna med olja och fräs kycklingen och löken som du lägger ner efter att du har skivart den i rejäla klyftor – stek på medelstarkvärme, några minuter tills kycklingen fått färg. Gör såsen : blanda ihop vatten, pressad lime, soya, ostronsås, fisksås, socker, pressad eller tunt skivad vitlök med finhackad chili. Blanda ner nudlar, hackad vårlök , och groddar och fräs med lite mer olja , rör sedan ner såsen och fräs ett par minuter. Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem lätt innan du blandar ner dem , låt fräsa under omrörning tills äggen har stannat till sig.
Visningar: 467
Inlagt 2015-06-27 08:53:50

