Receptbeskrivning
Kryddig banankaka
Ingredienser
för
150 g margarin
3 dl strösocker
2 st ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk ingefära
1 tsk malen kryddnejlika
2 tsk kanel
5 st medelstora bananer, övermogna
2 dl russin
3 dl strösocker
2 st ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk ingefära
1 tsk malen kryddnejlika
2 tsk kanel
5 st medelstora bananer, övermogna
2 dl russin
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C.
Rör margarin och socker vitt och pösigt och tillsätt äggen ett i taget. Blanda samman mjöl, kryddor och russin och mosa bananerna.
Rör ner mjölblandningen i smeten växelvis med bananerna och häll smeten i en väl smord form (1,5 l). Grädda kakan i ca 1 timme.
Låt den svalna i formen och stjälp upp den.
Rör margarin och socker vitt och pösigt och tillsätt äggen ett i taget. Blanda samman mjöl, kryddor och russin och mosa bananerna.
Rör ner mjölblandningen i smeten växelvis med bananerna och häll smeten i en väl smord form (1,5 l). Grädda kakan i ca 1 timme.
Låt den svalna i formen och stjälp upp den.
Visningar: 474
Inlagt 2015-07-10 11:56:48






0 min.jpg)