Receptbeskrivning

Fröknäcke

Ingredienser för
200 g solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl pumpakärnor
2 msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
1 tsk salt
5 dl vatten
dl vallmofrön
flingsalt


  100 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Receptet ger 2 plåtar

Sätt ugnen på 160 varmluft.
Blanda allt utom vallmofrön i en bunke. Låt vila i 15-20 minuter.
Bred ut smeten tunt på 2 plåtar klädda med bakplåtspapper.
Strö över vallmofrön och lite flingsalt.
Grädda knäckebröden i cirka 70 minuter.
Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Förvaras torrt.
Det är Linfrön och fiberhusk som hjälper brödet att hålla ihop. Om du inte tål eller tycker om några av fröna kan de bara bytas ut mot några som du föredrar. Brödet är också helt glutenfritt så här har ni en höjdare att bjuda på!

recept från leila.se

Visningar: 168
Inlagt 2015-07-10 14:04:19