Receptbeskrivning

Tonfiskpasta med kronärtskockor

Ingredienser för
1 tonfisk, i olja à 200 g
1 tonfisk, i vatten à 200 g
4 st kronärtskockshjärtan
0.5 st citron(er) saft och skal
1 msk olivolja
12 st gröna oliver
1 st vitlöksklyfta(or)
salt och peppar
300 g pasta , bavette (typ smalare tagliatelle)
1 st rödlök
1 msk dill , torkad
0.75 dl parmesan , riven


  15 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Häll av vattnet från tonfisken. Skiva löken tunt. Tvätta citronen och riv skalet och pressa ur saften.

2. Blanda citronsaft, dill, olivolja, tonfisk, oliver, vitlök, kronärtskockshjärtan och rödlök. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten.

3. Rör ihop tonfiskblandningen med den nykokta pastan. Smaka av med salt och peppar och strö över parmesan.


Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Linnea Swärd

Näringsinnehåll:
Energi (kcal)
580,9

Protein (g)
38,3

Fett (g)
20,2

Kolhydrater (g)
59,2

Visningar: 375
Inlagt 2015-07-13 08:41:07