Receptbeskrivning
Glutenfria frallor
Ingredienser
för
Beskrivning
Glutenfria frallor 6st
4st ägg
3/4dl sesammjöl
1dl malda solrosfrön
2-3msk chia eller linfrön
2dl riven stark ost (gärna västerbotten)
1/2msk fiberhusk
1/2tsk salt
2tsk bakpulver
uppvispad ägg + vallmofrön till garnering
Sätt ugnen på 200 C, vispa äggen pösigt.
Mixa solrosfröna till mjöl och blanda med övriga torra ingredienser.
Vispa ner mjöl + ost i äggen.
Låt stå i 10 minuter innan 6 st smetbollar lägges på bakplåtsklädd plåt.
Pensla med ägg och strö vallmofrön, chiafrön elelr solroskärnor över.
Grädda i ca 20 minuter.
Noteringar
1 fralla: 220 kcal, 13.8 g protein, 4.2 g kolhydrater, 15.6 g fett
4st ägg
3/4dl sesammjöl
1dl malda solrosfrön
2-3msk chia eller linfrön
2dl riven stark ost (gärna västerbotten)
1/2msk fiberhusk
1/2tsk salt
2tsk bakpulver
uppvispad ägg + vallmofrön till garnering
Sätt ugnen på 200 C, vispa äggen pösigt.
Mixa solrosfröna till mjöl och blanda med övriga torra ingredienser.
Vispa ner mjöl + ost i äggen.
Låt stå i 10 minuter innan 6 st smetbollar lägges på bakplåtsklädd plåt.
Pensla med ägg och strö vallmofrön, chiafrön elelr solroskärnor över.
Grädda i ca 20 minuter.
Noteringar
1 fralla: 220 kcal, 13.8 g protein, 4.2 g kolhydrater, 15.6 g fett
Visningar: 211
Inlagt 2015-07-13 14:57:55






30 min