Receptbeskrivning
Jordgubbskladdkaka
Ingredienser
för
Beskrivning
Jordgubbskladdkaka
125g smör
2dl socker
1st gnutta salt
1msk vaniljsocker
2st ägg
2 1/2dl vetemjöl
250g färska jordgubbar
florsocker
Smält smöret och låt svalna något. Rör ner de torra ingredienserna och tillsätt sedan äggen ett i tagen och rör tills smeten är smidig.
Kläm fast ett bakpapper i en springform och smöra och bröa med kokos (går att hoppa över men passar så bra mot jordgubbarna). Häll i smeten och stick ner halverade jordgubbar.
Grädda kan i 180°, 25-30mi. Den ska vara fast men kladdig.
Låt svalna och ställ i kylen ett par timmar. Serveras kall med lättvispad grädde. Sikta gärna över lite florsocker innan servering.
125g smör
2dl socker
1st gnutta salt
1msk vaniljsocker
2st ägg
2 1/2dl vetemjöl
250g färska jordgubbar
florsocker
Smält smöret och låt svalna något. Rör ner de torra ingredienserna och tillsätt sedan äggen ett i tagen och rör tills smeten är smidig.
Kläm fast ett bakpapper i en springform och smöra och bröa med kokos (går att hoppa över men passar så bra mot jordgubbarna). Häll i smeten och stick ner halverade jordgubbar.
Grädda kan i 180°, 25-30mi. Den ska vara fast men kladdig.
Låt svalna och ställ i kylen ett par timmar. Serveras kall med lättvispad grädde. Sikta gärna över lite florsocker innan servering.
Visningar: 256
Inlagt 2015-07-23 16:46:22






30 min