Receptbeskrivning

Skinkstek i lergryta med äpplen och ingefära

Ingredienser för
skinkstek
2 äpplen
ingefära
2 gula lökar
12 katrinplommon
1 äppeljuice
3 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
1 köttbuljongtärning


  60 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Lägg lergrytan och locket i kallt vatten ca 15 minuter. Skär äpplena i klyftor, skala och skiva ingefära och lök. Blanda juice och vatten. Gnid in skinksteken med salt och peppar och lägg den i grytan. Lägg ner alla ingredienserna och häll över juicen. Smula ner buljongtärningen. Lägg på locket. Sätt ugnen på 200˚C. Ställ grytan på gallret i nedre delen av ugnen i ca 60 min eller tills skinkans innertemperatur är 70-75˚C. Låt köttet ligga i grytan ca 10 minuter innan det skärs i skivor. Servera köttet med pressad potatis, äpplen, lök, plommon och skyn. 

Visningar: 180
Inlagt 2015-08-03 16:49:25