Receptbeskrivning

Toscabullar med vaniljfyllning

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Toscabullar med vaniljfyllning ca 25st

Deg:
5dl mjölk
50g jäst
1 1/2dl socker
14dl vetemjöl
2tsk nystött kardemumma
1/2tsk salt
150g rumsvarmt smör

Toscafyllning:
150g hasselnötskärnor
125g skalad sötmandel
100g smör
3/4dl honung
1dl strösocker
1dl vispgrädde


Vaniljfyllning:
125g rumsvarmt smör
3/4dl socker
1/2tsk vaniljpulver
1st ägg, till pensling

Deg: Smula ned jästen i en degbunke, häll över mjölken (ljummen om du vill att degen ska jäsa fort, annars kall) och rör tills jästen lösts upp.

Blanda de torra ingredienserna och häll allt i degbunken. Klicka även ner det mjuka smöret. Arbeta ihop till en dag och knåda den ordentligt, gärna 5-10min i en köksassistent eller för hand.
Låt degen jäsa övertäckt i minst 40min.


Toscafyllning: Hacka nötterna och mandeln grovt, lägg dem i en värmetålig bunke.
Blanda smör, honung, socker och grädde i en kastrull. Koka upp och låt koka upp på medelvärme tills smeten har tjocknat och blivit ljust gyllenbrun. Har du en termometer ska den visa 116⁰.
Häll blandningen över nötterna och mandeln och rör om. Låt svalna.

Vaniljfyllning: rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Kavla ut degen till en kvadrat, ca 2-3mm tjock på mjölat bakbord.
Bred på vaniljfyllningen. Vik ihop degen i ett så kallat treslag på längden. Vik över den ena tredjedelen och sedan den andra ovanpå.

Skär degen i remsor, knappt 2cm breda. Tvinna degremsorna och snurra ihop det ill nystan.
Lägg bullarna med jämna mellanrum på bakplåtspappersklädda plåtar. Låt jäsa övertäckt i ca 40min.
Värm under tiden ugnen till 225⁰. Pensla bullarna tunt med uppvispat ägg. Gör en fördjupning i mitten av varje bulle och lägg en sked toscasmet i fördjupning ingen.
Grädda bullarna i mitten av ugnen 8-10min. tills de blivit gyllenbruna och toscan har fått lite färg.

Visningar: 211
Inlagt 2015-08-03 18:34:13